Επιλογές για την απώλεια βάρους / Γαστρική παράκαμψη (by pass)
H επέμβαση αυτή άρχισε να εφαρμόζεται πριν 40 χρόνια και τα τελευταία 20 χρόνια γίνεται λαπαροσκοπικά. Στην επέμβαση αυτή δημιουργείται ένας μικρός γαστρικός θύλακος ο οποίος μόλις γεμίσει προκαλεί πρόωρο αίσθημα κορεσμού.
Η τροφή διαμέσου αναστόμωσης ανάμεσα στο γαστρικό θύλακο και το λεπτό έντερο οδηγείται στο τελικό τμήμα του λεπτού εντέρου και αναμιγνύεται με τη χολή, τα παγκρεατικά υγρά και ουσιαστικά από εκεί αρχίζει η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Τα σημεία διατομής του στομάχου και του εντέρου αποτελούν εστίες αιμορραγίας ή διαφυγής γαστρικού και εντερικού περιεχομένου.